Pàgines

dijous, 17 de juny del 2010

LA IMATGE DEL NOSTRE CARRER


Fins ara el nostre carrer estava orfe, orfe d'una imatge amb la què associar al nom. JOSÉ IRANZO PRESENCIA, és el personatge al qui esta dedicat el carrer on està situat el nostre col·legi. Fins ara no teníem cap rostre amb el que identificar-lo, si què coneixíem algunes dades biogràfiques on hem pogut conèixer a un desconegut polític ontinyentí que milita i dirigix diversos partits liberals, arribant a formar part i presidir diverses institucions importants a tot l'estat, fins a ser elegit diputat i senador a Madrid. Gràcies a les seues gestions, va fer possible al nostre poble l'arribada del telègraf i importants subvencions per a la construcció de la nova estació del tren i per a la reconstrucció del campanar de Santa Maria. Gràcies a la família Iranzo, a partir d'ara el nostre carrer ja té un rostre.

Si voleu descobrir i conèixer més ontinyentins il·lustres i universals, qui són i que van fer, ara teniu l'oportunitat d'acudir a l'exposició organitzada per l'associació LA NOSTRA TERRA anomenada "ELS IL·LUSTRES OBLIDATS I DESCONEGUTS D'ONTINYENT" que romandrà oberta fins al 27 de juny al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Vos sorprendrà.

Teniu una resenya biogràfica en pdf de JOSÉ IRANZO i de MARTÍNEZ VALLS clicant damunt de les imatges de la dreta, el nom del nostre carrer i el nom del nostre col·legi. Baix del text per si teniu un poc de curiositat, deixe un vincle a les fitxes personals del Congrés i del Senat.

Fitxa del Congrés dels Diputats - Eleccions: 34. Elecciones 21.8.1881

Fitxa del Congrés dels Diputats - Eleccions: 36. Elecciones 4.4.1886

Fitxa del Senat